Montage van Naambordjes en Huisnummers

Je hebt een naambordje of huisnummer gekocht en wilt deze natuurlijk snel ophangen. Zoals bij alles dat je gaat monteren is het verstandig om je daar even in te verdiepen. In deze blog willen we helpen bij de montage van naambordjes en huisnummers.

Naamplaatjes van rvs en kunststof.

Als we over een naamplaatje spreken dan bedoelen we de kleine naambordjes, veelal met eenvoudige montage.

De meest simpele manier van monteren is met een zelfklevende laag. Zorg dat de ondergrond even met een beetje spiritus vetvrij gemaakt wordt. Haal de rug van de dubbelzijdige tape en plak het plaatje op de brievenbus, briefplaat of kozijn. Plak het naamplaatje niet op de muur van uw huis, daarvoor heb je montagekit nodig. Of misschien beter met een mooi rvs bolkop schroefje plaatsen. Zijn we meteen bij de tweede optie. Teken door de 2 of 4 gaatjes heen de punten waar u gaat boren. Kijk voor de diameter van de boor naar de meegeleverde plug. Vaak worden bij het naamplaatje twee kleine ringetjes geleverd, deze komen aan de achterkant zodat het plaatje op een paar millimeter van de wand komt. Ziet er wat beter uit als de stenen ongelijk zijn en door de afstand loop het regenwater achter het naamplaatje langs in plaats van eroverheen. Schroefje door boorgat, vervolgens ringetje en schroeven…klaar. Hieronder nog een tekening ter verduidelijking.

Naambordjes met luxe bevestigingsset.

Heb je een naambordje gekocht met een luxe bevestigingset zoals hieronder weergegeven dan kun je de volgende stappen doorlopen. Als eerste neem je de gaten over op de muur met een stift. Waterpas is handig om het mooi horizontaal te krijgen. Hiervoor heb je wel hulp nodig. Schroef de dopje uit de rvs bus door de verkeerde kant op te draaien. ( rechtsom ). Plaats de pluggen in de muur, deze zitten achter het karton met ‘fixings’, schroef de busjes met meegeleverde schroef op de wand. Houd het naambord voor de bussen en draai de sierdoppen erin. Weer de verkeerde kant op nu links om. Hieronder nog een tekening ter verduidelijking. Heeft u deze montageset niet maar wilt u deze kopen? Koop de montageset hier.

Naambordjes met blinde bevestiging.

Met blinde bevestiging wordt bedoeld dat je de bevestiging niet ziet. Om dit te bereiken wordt eerst een kunststofplaat op de muur geschroefd. Deze plaat heeft meerdere zelfklevende stroken. Zorg wel dat de kop van de schroef volledig wegvalt in de kunststofplaat. Als de kop nog uitsteekt zal uw naambord onherroepelijk naar beneden komen. Het rvs of aluminium dat aan de achterzijde is voorzien van een hechtende primer druk je nu in één keer recht op de klevende onderplaat. Let wel de plaklaag is dermate sterk dat het meteen recht moet zitten.

Huisnummers en naamborden met stiften.

Een andere manier om huisnummers of naambordjes blind te monteren is met stiften aan de achterzijde. Dit principe zie je bij de losse huisnummers maar ook bij naambordjes van Beton en Natuursteen. Draai eerst de stiften in de busjes. Houd het huisnummer of naambord voor de gevel en teken nauwkeurig af. Meet hoeveel de stift uit de bus komt om zo diep genoeg te kunnen boren. Zuig met de stofzuiger de gaten schoon. Spuit ze vol met montagekit en plaats een flinke dot achter op het naambord ( niet bij de huisnummers ) Geef de kit even tijd voor de eerste uitharding. Let erop dat uw huisnummer of naambord niet wegzakt. Hieronder de stappen in tekening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *